E-Sport geen kanshebber voor de Olympische spelen

esports geen kanshebber op de olympische spelen

Jammer genoeg heeft Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Commitee (IOC) laten weten dat E-sport absoluut geen kans maakt.  Thoms Back zei het volgende: “de Olympische spelen geen onderdeel met geweld en discriminatie promoot.” Hij vindt dat e-sports niet voldoen aan de waarde van de Olympische spelen. Daarom niet worden toegelaten als onderdeel. Hij ziet namelijk een duidelijke scheiding tussen de gamecompetitie en de Olympische spelen en zal daarom nooit onderdeel worden.
Er is veel kritiek geuit op zijn uitspraken.  Omdat er vechtsporten mee doen aan de Olympische spelen en ook daar krijg je te maken met geweld. Thomas zijn verklaring was omtrent de kritiek was als volgt: “Elke vechtsport heeft een gewelddadige bedoeling maar worden met respect beoefend. In games dood je zonder reden en dat is niet respectvol en dus geen sport.”
In de theorie vallen games als FIFA en Rocket Leaque wel binnen de categorie. Helaas heeft Thomas Bach al zijn standpunt gemaakt. E-sports voorlopig geen onderdeel tijdens de Olympische spelen. Er blijft echter wel een mogelijkheid dat E-sports tijdens de Olympische spelen van 2024 in Parijs wel een onderdeel vormen.

Dit artikel delen

Aanbevolen voor jou

KingRambo

KingRambo

KingRambo houdt van verschillende gaming platformen. De meest gebruikte platformen door KingRambo zijn de PS4, Nintendo Switch en de Telefoon. Help ons mee KingRambo te overtuigen dat Pc Gaming veel chiller is!

Leave a Replay